Izdelki za avtoprevoznike

New content item

Pripravite svoj vozni park za prihodnost.

Madžarska: Tüke Busz

hungary_tukebusz_tavi_tamas_04_web

Tüke Busz Zrt., ki ima 200 avtobusov in 500 zaposlenih, skrbi, da javni prevoz v mestu Pécs obratuje točno in varno. Vodja operacij Tavi Tamás nam pove, da njihovi avtobusi prevozijo 8,5 milijona kilometrov na leto, kar pomeni, da potrebujejo resnično zanesljive in varne pnevmatike.


S čim se vaše podjetje ukvarja? Katere so vaše osrednje kompetence, za kaj se specializirate? 

Edini cilj našega podjetja je zagotavljanje nemotenih storitev javnega prevoza v mestu Pécs na podlagi voznega reda, ki ga določi mesto. Od vseh mest, ki oblikujejo okrožja, imamo drugi največji vozni park – takoj za Budimpešto. Pécs je edino veliko mesto, v katerem javni prevoz zagotavljajo samo avtobusi.


Kako bi opisali ključ do uspeha vašega podjetja? 

Pécs ima približno 145 tisoč prebivalcev in vsak tretji (približno 35 odstotkov) uporablja javni prevoz. To je na ravni države izjemno velik delež. Trudimo se nuditi visokokakovostne storitve prebivalcem mesta, zato stalno vlagamo v razvoj. Trenutno je povprečna starost našega voznega parka manj kot deset let, kar je ravno tako zelo dober rezultat, če ga primerjamo s povprečjem na Madžarskem.


Zakaj vas je zanimala rešitev za nadzor tlaka v pnevmatikah? Katere prednosti ste videli pri rešitvi za nadzor tlaka v pnevmatikah? So se vam v začetku porajali kakšni dvomi? 

Na prejšnjem delovnem mestu sem bil regionalni vodja pri velikem madžarskem veletrgovcu s pnevmatikami in tam sem vsakodnevno srečeval težave, povezane s pnevmatikami. Že takrat, pa tudi sedaj, vidim, da stalno preverjanje tlaka v pnevmatikah in skrb, da so ustrezno vzdrževane, predstavlja kar veliko težavo. Tlak v pnevmatikah vpliva na več stvari, na primer na število prevoženih kilometrov, življenjsko dobo in na porabo goriva vozila, kar pomeni tudi velik vpliv na obratovalne stroške. Seveda smo v začetku imeli nekaj pomislekov, zato smo poleg Continentalovega preizkusili še dva sistema. Vse tri smo preizkušali istočasno z različnimi pnevmatikami in po letu in pol se je sistem ContiPressureCheck™ izkazal kot uporabniku najbolj prijazen.

hungary-quote

Zdaj ko ga uporabljate, kaj vam je pri sistemu ContiPressureCheck™ všeč? Katere so po vaši oceni njegove glavne koristi? 

Število prevoženih kilometrov z našimi pnevmatikami se je zelo povečalo in tudi pri porabi goriva opažamo zelo pozitiven trend. Avtobusi, opremljeni s tem sistemom, niso še nikoli potrebovali asistence, saj vozniki pravočasno opazijo, da je s pnevmatiko nekaj narobe ali da je upadel tlak polnilnega zraka v njej. S to rešitvijo odpravimo dve težavi: prihranimo stroške asistence in obenem stroške zamenjave pnevmatike.


Kako vam je sistem ContiPressureCheck™ pomagal izboljšati poslovanje? 

V podjetju smo uvedli shemo spodbud, v kateri nagrajujemo šoferje, ki uspejo zmanjšati porabo goriva. Continentalov sistem nam je zelo v oporo, saj je veliko goriva mogoče prihraniti, če ima vozilo med vožnjo optimalen tlak v pnevmatikah. Tudi vzdrževanje voznega parka je lažje, saj lahko naši zaposleni, ki uporabljajo sistem, bolje skrbijo za vozila, ki jih upravljajo. Naše pnevmatike prevozijo več kilometrov, kar pomeni nižji strošek na življenjsko dobo. Na splošno smo z uporabo sistema ContiPressureCheck™ prihranili zajetno vsoto denarja.


Kakšne so povratne informacije od vaših sodelavcev/zaposlenih (na primer upravitelja voznega parka, vodje delavnice, šoferja), ki delajo s sistemom ContiPressureCheck™/ContiConnect™? 

Opremo smo montirali v skladu z zelo preprostim postopkom montaže; nismo imeli prav nobenih težav. ContiPressureCheck™ enostavno komunicira z našimi obstoječimi računalniki v vozilih. S Continentalovo pomočjo smo uspeli vzpostaviti sistem, v katerem lahko spremljamo stanje pnevmatik naših avtobusov tudi na daljavo. Ta sistem je resnično preprost za uporabo, hkrati pa nam nudi veliko količino podatkov in v zadnjem letu in pol ni bilo potrebno prav nobeno vzdrževanje.

hungary
hungary_tukebusz_tavi_tamas_09_web

Bi priporočili sistem ContiPressureCheck™ tudi drugim? Zakaj oziroma zakaj ne?

Uporabo sistema ContiPressureCheck™ bi vsekakor priporočil tudi drugim, saj se strošek sistemov hitro povrne.


Kako bi ocenili komunikacijo z zaposlenimi pri Continentalu?  
Continental nam je zagotavljal in nam še danes zagotavlja zelo kakovostne poprodajne storitve. Stalno komuniciramo, sprašujejo nas za mnenje o tem, kaj bi bilo treba izboljšati in kako. Takšna komunikacija je veliko pripomogla k temu, da imamo resne namene tudi glede uporabe sistema v prihodnje.


Kako Continental na splošno vnaša dodano vrednost v vaše poslovanje ali prispeva k vašemu uspehu – na primer s pnevmatikami, protektiranjem, storitvami?
Naše potnike želimo varno pripeljati do njihovega cilja, zato uporabljamo prvovrstne pnevmatike. Večina naših avtobusov je opremljena s pnevmatikami Continental. Za našega lastnika in vodstvo podjetja je pomembno, da vidijo, da te pnevmatike uporabljamo varčno, tako z vidika porabe goriva kot prevoženih kilometrov.