Izdelki za avtoprevoznike

New content item

Pripravite svoj vozni park za prihodnost.

Nemčija: Zerhusen Kartonagen

Germany: Zerhusen Kartonagen

Zerhusen Kartonagen GmbH s sedežem v kraju Damme v Nemčiji se pri vodenju pnevmatik zanaša na inteligentne Continentalove rešitve že od leta 2014. Začeli so s sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah ContiPressureCheck, nato pa je podjetje leta 2016 stopilo korak proti inteligentnemu nadzorovanju pnevmatik kot eden prvih testnih uporabnikov storitve ContiConnect.


S sistemom ContiConnect™ lahko direktor podjetja Roland Zerhusen stalno spremlja vse pnevmatike v svojem voznem parku.

 

Rešitev sestavljajo tri komponente: zaznavala v pnevmatikah, ki merijo tlak in temperaturo v pnevmatikah, fiksen sprejemnik podatkov, poimenovan parkiriščna bralna enota, ter spletni portal. Zaznavalo v pnevmatiki posreduje podatke v parkiriščno bralno enoto, ki jih nato po mobilnem omrežju pošilja v analizo na spletni portal. Z uporabo spletnega portala lahko upravitelj voznega parka preprosto nadzira stanje pnevmatik. Ob tem tudi prejme sporočilo SMS ali e-sporočilo, če tlak v pnevmatiki ni ustrezen, kar mu omogoča ustrezno ukrepanje. 

 

Direktor podjetja Zerhusen se tako lahko povsem osredotoči na svojo glavno nalogo, to je proizvodnjo in prodajo kartonske embalaže. Poleg varčnosti in učinkovitosti so v središču njegove pozornosti odjemalci: „Našo embalažo iz valovitega kartona potrebujejo v živilski in pohištveni industriji ter industriji umetnih mas za pakiranje svojih izdelkov.“ Podjetje Zerhusen vsak dan dostavi povprečno 70 tovornjakov blaga. „Večjim odjemalcem dnevno dobavimo od dva do tri tovornjake izdelkov.“ Zanesljiva in natančna dostava je bistvenega pomena za izpolnjevanje dogovorjenih terminov za raztovarjanje pri odjemalcih.

 

„Odkar smo začeli uporabljati sistem ContiConnect™, smo preprečili že dvanajst izpraznjenih gum,“ pove podjetnik. „Inteligentna rešitev za vodenje pnevmatik nam je zlasti pomagala, da smo se spopadli z največjo težavo, to so poškodbe zaradi tujkov v pnevmatikah.“ V celem letu 2017 v voznem parku ni bilo niti ene predrte gume, ki bi bila posledica kovinskih tujkov ali drugih podobnih predmetov.

Germany: Zerhusen Kartonagen

Dodatna prednost je še, da imajo sedaj vsa vozila med vožnjo vedno optimalen tlak polnilnega zraka v pnevmatikah. „Preden smo v našem voznem parku začeli uporabljati sistem ContiConnect™, nismo imeli nobenega urejenega sistema nadzorovanja tlaka v pnevmatikah in se niti nismo osredotočali na tlak v pnevmatikah,“ se spominja Zerhusen. Pnevmatike so bile ena od tistih stvari, ki so jih preverjali med rednimi pregledi v hišni servisni delavnici podjetja. „Te rešitve ročno preverjanje ne more nadomestiti,“ pravi vodja servisne delavnice Andreas Knüppe. Stalni nadzor in vožnja z optimalnim tlakom v pnevmatikah ne pomagata le preprečevati izpraznitve in defekte pnevmatik, temveč tudi varčevati z gorivom – po ocenah gre za tri do štiri litre na 100 kilometrov. 

 

„S tem, ko smo uvedli sistem ContiConnect™, so začeli tudi šoferji namenjati veliko pozornosti vprašanju optimalnega tlaka v pnevmatikah,“ pove Zerhusen. „Ne le zato, ker to zelo izboljša varnost šoferja in vozila, temveč tudi zato, ker se šoferjem ni treba več samim ukvarjati s tem.“ Oddelek za terminiranje in servisna delavnica prejmeta vse informacije, kar pomeni, da se lahko zagotovi hitro odzivanje. Poleg tega pri podjetju radi omenjamo sistem ContiConnect™ za dodatno izboljšanje naše celostne podobe. „Šoferji ga omenjajo, o njem pripovedujemo svojim poslovnim partnerjem, o sistemu pa smo pisali tudi v našem internem glasilu.“ Sistem ContiConnect™ je tako hitro postal del vsakdanjega poslovanja podjetja, je dobro sprejet in v celoti vključen v okolje podjetja.